Error in Automations

I received this error when running the test on my action portion of the automation: “Creating the record failed due to insufficient permissions.” I am the Creator of the base and on the Pro plan. What would be the problem incurred with this?

1 Like

Check to see if any of the fields are locked (“Edit Field Permissions”)

1 Like

Kamille, I was so hopeful when seeing your post, but unfortunately, none of them were locked.
Thank you though for the suggestion.

1 Like

I am having the same issue. Any update on this?

1 Like

Same issue. No locked fields. All permissions at the Editor level. Automation fails to create a record with the error “Creating the record failed due to insufficient permissions.”

I’m encoutering the same issue! Any update on this topic?
Thanks!!

1 Like

Also having this issue! What are we doing wrong??!

Same. Oddly, my automation flow works to create one record (step 2 of automation), but then fails when it is supposed to create the next record (step 4 of automation). The Create Record steps are identical in structure to one another.

I figured it out.

  1. action was create new record
  2. one field in the record I was creating was a linked record
  3. the record ID for that linked record was a concatenated field
  4. the concatenated field combined 3 other text fields
  5. one of those text fields was empty
  6. As soon as I put a placeholder (“x”) in the empty field, meaning there were no blank fields in the ingredients of the concatenated field, it worked.

lesson - stay away from potentially empty fields in the linked records that you push thru in the automations.

1 Like