Help

Re: Image loaded in Page Designer disappears after a short time.

274 0
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Paintedhouzz_LL
6 - Interface Innovator
6 - Interface Innovator

In my existing base all images stay fine but when I made a copy of the base and started replacing images in the Page Designer using url from Copy Image Address menu (the images are residing in the same base) they get displayed but get broken in a short time. 
The new URLs look different from my old base although I am getting the link the same way.


Old base (existing images in Page Designer):

https://dl.airtable.com/.attachmentThumbnails/ef32cff2ffea90eb9be2932d18a0a21b/ddc5a116

‘New base (copy of the old one)  https://v5.airtableusercontent.com/v1/15/15/1678831200000/_Wi_DAKuC8szr6BlzQnjyw/Km2nzwS4ZxXQIDNQTz_3ecuRdUAxDCjWl28ZCMtGHhvZyz7XOtqigDn35qsUiMG2z4BzrsHnrKvhaz9ZFqBkBA/DjivglXPEKVSxzri7OF3EJJ0krPjkte7b-sdv6nzQzs

I also tried to get the URL in my old base (by Copy Image Address) just to see if it changed, and it did, it also looks like this now

https://v5.airtableusercontent.com/v1/15/15/1678831200000/bMDAjMewmnEgBLgGb28nGQ/s_7J9bG7vzklQjaHpFV...

What has changed? How do I get a correct URL for an image that will stay in the Page Designer?

Thank you!

2 Replies 2
TheTimeSavingCo
16 - Uranus
16 - Uranus

There was a change awhile ago that made the attachment URLs expire (documentation here) which is probably causing your issue, so you'll need to host your images elsewhere I'm afraid

I'd suggest opening a support ticket and asking them if they have any workarounds as this is a pretty common issue

Lane_Scheiblaue
5 - Automation Enthusiast
5 - Automation Enthusiast

I found an easy way to host images on my Google Drive and link them to the page designer. 

https://support.exclaimer.com/hc/en-gb/articles/4445816657309-How-to-host-images-using-Google-Drive-

Make sure to complete this process through STEP 8, or the link will not work.